Nits de math, licor cafè i unicorns platejats

UNICORNIBOT + EL TERCER SEMESTRE / Sidecar, Barcelona / 08-09-2012

Unicornibot en escenari petit un dissabte a la nit amb bona companyia. Una jornada de math-rock que no podia sortir malament de cap de les maneres. Tot estava abocat a l’alegria i la bogeria. I El Tercer Semestre no estaven disposats de cap manera a contradir les nostres expectatives, així que van fer un concert on van sorprendre a bona part del públic que encara no els coneixíem. Math Rock Dance from Catalunga és com es defineixen. Són de Sabadell i encara han de treure un primer disc que a l’illa dels monstres ja estem esperant. Els seguirem la pista i us aconsellem que també ho feu. Per exemple, a través del seu Soundcloud.

Havia començat molt bé la nit, però havia d’acabar espectacular. El licor cafè i les màscares d’unicorn fetes amb el sempre entranyable paper de plata van fer acte de presència sobre el petit escenari de la Sidecar mentre la sala plena esperava contemplativa. La primera nota de Lendakari va servir per desfermar musicalment els quatre unicorns gallecs. Enllaçant cançons i deixant poques estones de pausa, Unicornibot van tocar amb una intensitat màxima, quadrant notes com qui resol equacions amb la facilitat d’un matemàtic prodigiós. Sense repertori a l’escenari, amb la lliçó ben apresa. Amplificant el punt de bogeria que contenen les seves cançons. Deixant les versions d’estudi dels temes a anys llum de distància. Música en directe, amics. Només en comptades ocasions s’experimenta a aquests nivells.

Durant l’hora que van estar a l’escenari van tindre de temps de tocar gairebé totes les cançons dels seus dos discs editats fins ara, Hare Krishna (2010) [comentat aquí] i Dalle! (2012), a banda d’una de nova. Les diferències que sempre he trobat entre els temes d’un i altre àlbum queden dissoltes en el directe, on no hi ha cap escletxa, cap moment per sobre de la resta. Un concert compacte que malgrat tot comptà amb un moment memorable. Unicornibot demana al públic que els acompanyi a l’escenari, que pugi tothom qui vulgui i ocupi el poc espai lliure que hi queda. Interpreten SuperMarioCesar esmunyint totes les forces que encara els hi queden. El bateria a punt de destrossar les baquetes i els espontanis voluntaris ballant. Cares de felicitat provocades per l’experiència de la música en directe en una de les seves màximes expressions. El moment culminant no només d’aquella nit de dissabte a Sidecar, sinó també d’un dels millors directes que haurem vist aquest 2012.

En el següent vídeo podeu veure (i viure en un 0,001% del que va ser) el moment final del concert:

REPERTORI (font):
1.  Lendakari
2. Anchoas Castilla
3. Tinoni
4. (cançó nova sense nom)
5. Abril cerral
6. La segunda es la tercera
7. La tercera es la segunda
8. Dalle que non mira
9. Julio Iglesias, portero
10. Palmas
11. Gol de Chico
12. Perro termómetro
13. Acoples
14. Pum pum como una piedra
15. Todos contra el fuego anal
16. SuperMarioCesar

Un pensament sobre “Nits de math, licor cafè i unicorns platejats

  1. Retroenllaç: Àlbum d’estiu (no és el que sembla) « L'illa dels monstres

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s