I de nom… ens direm cavall (Inventaris no absolutistes vol. 2)

Els músics del S.XXI tenen una dèria eqüestre desmesurada. Només cal que pareu atenció a l’inventari no absolutista d’avui, dedicat a grups que en el seu dia van decidir tirar del món del cavall per batejar-se. Atenció perquè tots els grups són relativament joves (n’hi ha fins a tres que s’han format aquest any) i tots han tret algun disc durant els tres darrers anys (excepte un dels referenciats, que no tenen res publicat), a banda que molts han aconseguit tindre cert ressò dins del seu àmbit. Això sí, es tracta d’un moviment totalment transversal pel que fa a gèneres musicals: indie, hard-rock, metal, orquestral, ni tan sols els nintendocore escapa de la febre eqüestre. Com sempre, esteu convidats a fer les vostres aportacions.

█████████████████████████████████████████████████████████████████████████████

HORSE the Band

Els californians, formats el 1999, són la banda més veterana de l’inventari d’avui. Nintendocore és el concepte que utilitzen per descriure la seva música, una barreja sovint explosiva de metalcore i el so 8-bits que tant ens recorda a l’època de les bones videoconsoles . Van publicar el seu darrer treball, Desperate Living, el 2009. Sabreu de quin rollo són si escolteu cançons com per exemple The Failure of All Things.

> myspace / wiki / facebook / escolta Desperate Living a Grooveshark

█████████████████████████████████████████████████████████████████████████████

Band of Horses

No sé si és cosa meva, però les poques cançons que he escoltat de Band of Horses (anteriorment anomenats simplement Horses) m’han recordat en part a Death Cab For Cutie. Sobretot pel que fa el tema veu. Curiós és que les dos bandes són de Seattle i els dos cantants es diuen Ben. Més enllà d’aquesta apreciació personal, els Band of Horses porten tres discos publicats, l’últim dels quals, Infinite Arms, va ser publicar l’any passat. Van pel món des del 2004 i possiblement siguin el grup més accessible de l’inventari d’avui.

> myspace / wiki / facebook / escolta Infinite Arms a Grooveshark

█████████████████████████████████████████████████████████████████████████████

Night Horse

Vaig descobrir els Night Horse tot repassant el catàleg de la discogràfica Tee Pee Records, que acull grups que van des de la psicodèlia al punk passant per l’stoner o el hard rock, aquest últim el gènere on encaixen millor els nord-americans. Formats el 2008 a Los Angeles, ja compten amb dos LP publicats. A la pàgina de la discogràfica podreu escoltar-ne un parell de cançons per veure si aquests cavalls de la nit us convencen o no.

> myspace / wiki / facebook

█████████████████████████████████████████████████████████████████████████████

I Break Horses

Ens trobem amb la primera banda no nord-americana de l’inventari. Aquest duet suec acabat de sortir del forn ha publicat recentment el seu primer treball, Hearts. Tenint en compte que em resulta bastant soporífer puc apostar des d’ara mateix que seran la nova sensació entre la comunitat indie. Algunes de les primeres crítiques publicades a internet ajuden a creure més en el presagi.

> facebook / escolta Hearts a Grooveshark

█████████████████████████████████████████████████████████████████████████████

Black Math Horseman

Tenen contracte amb la mateixa discogràfica que els Night Horse i també els ha vist néixer la ciutat de Los Angeles, però són molt més obscurs i impenetrables. I més interessants, tot i que no aptes per a tots els públics, encara menys per als més impacients. Només tenen un disc, Wyllt, publicat el 2010. Van tocar al Primavera Sound d’aquell mateix any i va ser un dels grups que em va fer ràbia no veure. Serà interessant veure com evolucionen. Podeu escoltar-ne tres cançons a la pàgina de Tee Pee Records.

> myspace / facebook / web / escolta Wyllt a Grooveshark

█████████████████████████████████████████████████████████████████████████████

A Pale Horse Named Death

El cavall es diu mort, és pàl·lid i ells adopten una actitud inquietant a la foto promocional. No cal ser un geni de la predicció per endevinar quin tipus de música practiquen. Això sí, no fallen en les pautes dels grups eqüestres: és un grup de recent formació que tot just ha publicat el primer treball aquest 2011. Val, potser hi ha una petita trampa: es tracta d’una superbanda de músics experimentats. Hi ha membres, per exemple, de Type O Negative o Biohazard, entre altres formacions.

> web / myspace / escolta And He Will Follow Me a Grooveshark

█████████████████████████████████████████████████████████████████████████████

Caballo Tripode

He d’admetre que m’he topat amb aquest valencians mentre acabava d’enllestir aquest inventari. Així que els desconec bastant més enllà d’haver escoltat algunes cançons al seu bandcamp. Tasteu-los, no tenen mala pinta:

> myspace / bandcamp / facebook

█████████████████████████████████████████████████████████████████████████████

Pony Bravo

Els de Sevilla van ser una de les sensacions del 2010 amb la publicació del seu segon treball, Un gramo de fe. Tenen un estil molt personal, tot i que per mi els falti un punt de no-sé-què per poder entrar al sac dels grups que m’agraden. Podeu descarregar-vos els seus dos discos així com els de l’altre grup que tenen des de la pàgina d’El Rancho.

> myspace / web / facebook

█████████████████████████████████████████████████████████████████████████████

Orquesta del Caballo Ganador

En aquest projecte hi trobem components de grups com Za!, Tarántula o Nisei entre altres, si bé no tenen una formació estable. Encara no han editat cap disc, però sí que van fent concerts com podem veure en aquest vídeo. En aquest enllaç podreu conèixer algun detall més d’aquesta formació a mig camí entre Barcelona i València, i en aquest hi ha una crònica d’una de les seves actuacions.

> myspace

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s