Jardín de la Croix / Pomeroy (2008)

Si aquest dissabte (9 d’abril de 2011) ets a Barcelona o tens la possibilitat d’anar-hi i t’acostumen a agradar els grups que recomanem a l’illa dels monstres, hauries de considerar molt seriosament l’opció de fer acte de presència al concert de Jardín de la Croix a la sala Moog. Els motius els trobareu escoltant el disc que us recomanem avui:

 

Jardín de la Croix / Pomeroy (2008)

Sabeu aquella sensació de portar hores escoltant un mateix tipus de música de diferents grups que no coneixes i de sobte salta aquella cançó, aquell disc, que et desperta de la letargia emocional i et fa mirar la informació de l’arxiu per esbrinar i memoritzar el nom del grup? Aquella pista en què detectes alguna cosa diferent, a vegades per algun ritme o melodia fora del que és normal, i altres vegades per algun sentiment poc explicable. Amb Jardín de la Croix passa això.

D’entre tot l’ampli espectre de grups instrumentals que experimenten amb les possibilitats del rock, aquest quartet de Madrid és un dels que tenen millor pinta. I això ho podem afirmar sense cap tipus de dubte quan només porten un disc editat, Pomeroy (2008), que us podeu descarregar de forma lliure i gratuïta des del seu myspace (amb tot això que us hem dit ja hauríeu d’estar buscant l’enllaç, però per si us fa mandra, aquí teniu el link directe per iniciar la descàrrega).

Segons Pomeroy, els Jardín de la Croix són amants de fer cançons llargues. L’album només té 6 talls, però superen àmpliament els 40 minuts de durada. Però tranquil·litat entre els que us fan mandra els temes de més de quatre minuts. Aquí hi ha poca palla, tot és digerible i agradable al gust. Cada cançó és com un passeig (pel jardí de la creu anava a dir, però deixem les bromes fàcils), com un moment d’intimitat entre un mateix i la cançó que està sonant. Destacaria així sense pensar-m’ho Boston Steamer o Suomi, però cada cançó té el seu moment i els seus moments.

Ja em queden pocs arguments per animar-vos a escoltar la música de Jardín de la Croix. Potser en tindré més quan hagin publicat el seu imminent segon disc, Ocean Cosmonauts, disponible a molt tardar el pròxim mes de maig. Atents estarem. Teniu més informació al facebook del grup.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s