Fantômas / Suspended Animation (2005)

Tranquil·litat. Encara no ens hem exiliat a cap muntanya. Hem estat fora de joc uns dies, però què seria d’un blog sense les absències injustificades i els retorns momentanis explicant els motius de l’escassetat de publicacions? Val, potser seria un blog com Déu mana. En fi, que és 4 d’abril i aquesta és una actualització que s’hauria d’haver fet el dia 1. Tres dies, un cap de setmana, no ho notarà ningú va dir algú de l’illa. Sigui com sigui, aquest mes s’havia de parlar d’aquest disc:

 

Fantômas / Suspended Animation (2005)

L’avant-grade absolutament embogit dels Fantômas va trobar en el món dels dibuixos animats el blanc perfecte per emmarcar el seu quart llarga durada en un altre exercici de cançons curtes, frenètiques i carregades de fórmules sonores impossibles. Per si la idea d’inspirar-se en els sons i bandes sonores dels cartoons no fos prou sòlida, van fer correspondre les 30 cançons del disc amb cadascun dels 30 dies del mes d’abril d’aquell 2005. Així doncs, cada tall està titulat amb un dia, començant pel divendres dia 1 d’abril i culminant amb el tema més llarg de l’àlbum (3:09) que té assignat el dissabte 30. Per si no us n’heu adonat encara, l’abril d’enguany coincideix amb el de fa sis anys pel que fa a la correspondència de números i dies de la setmana, cosa que fa encara més propícia la recomanació de Suspended Animation. Però vigileu si preteneu escoltar cada dia la cançó pertinent de forma reiterada, pot acabar derivant en resultats mentals irreversibles.

Després de Mr. Bungle, Fantômas és el projecte estable que més m’agrada de Mike Patton, vocalista d’aquesta superbanda californiana que compta amb  Dave Lombardo (Slayer), Trevor Dunn (Mr. Bungle, Melvins) i Buzz Osborne (Melvins) en la seva alineació titular habitual. Suspended Animation no deixa de ser un exemple més de la versatilitat vocal d’un Patton que sembla haver nascut per posar veu al vessant més malaltís del rock.

Cal afegir que el disc té un altre al·licient que en aquesta ocasió sóc incapaç de valorar degut al meu desconeixement de la cultura nipona més enllà de Kitano i Toriyama. L’artista Yoshimoto Nara va elaborar un calendari per a l’edició especial de l’album, culminant d’aquesta manera l’obra que fins a dia d’avui és la darrera dels Fantômas. En volem més.

> escolta el disc a Spotify

> myspace de Fantômas

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s