És l’hora del future punk

El facebook de The Mars Volta Italia, un bon lloc de referència per seguir l’actualitat de The Mars Volta, es fa ressò avui dels detalls que el cantant del grup, Cedric Bixler Zavala, ha deixat anar sobre el que serà el nou disc de la banda liderada per ell mateix i Omar Rodriguez Lopez. I són detalls bastant interessants a la vegada que inquietants.

A grans trets, al nou disc no hi trobarem el so característic d’una primera etapa de The Mars Volta que sembla cada cop més lluny de l’estat musical en què es troben actualment. Segons Cedric, no hi hauran ni ritmes zeppelians, ni frases en castellà, ni tocs Santana, ni teclats, ni altres trets característics de discs com Frances the Mute (2005) o Amputechture (2006). Podem extreure d’aquestes paraules, doncs, que el toc llatí que sovint ha caracteritzat la seva música quedarà força enrere. No ens trobarem, per exemple, amb una nova L’Via l’Viaquez:

Ja sabem què no hi haurà. Ara cal saber què trobarem en el nou so voltià. Cedric ho defineix com future punk. Hauran reinventat el gènere més directe? Despullaran les seves composicions per anar directes al gra? O els trets aniran per un camí molt allunyat de tot això? Potser hi trobarem electrònica? Potser sí si tenim en compte que el vocalista dels Volta cita la cançó Copernicus, inclosa a l’Octahedron (2009), com un punt de partida a partir del qual han treballat per l’elaboració de les noves cançons: “some of our new record is a mutated exageration of the direction of the song copernicus….not all but some of it”. Així doncs, aquesta pot ser una aproximació al nou àlbum de The Mars Volta:

Tenint en compte tot això els sentiments que ens queden al cos i també a la ment són confusos. Un canvi arriscat, si està ben fet, magnifica una discografia. Però per altra banda també és una possibilitat perquè la banda es perdi en paranoies que pocs acabem per entendre. Personalment em va agradar molt el seu darrer treball, el molt discutit Octahedron, però per altra banda va ser Copernicus un dels temes que menys m’havien enganxat. Tot i que amb el temps va acabant-se guanyant la meva simpatia. És moment de confiar en ells, un cop més. Sempre n’hem acabat traient grans resultats.

Per cert, us recomano als seguidors del grup que aneu llegint el que escriu Cedric Bixler Zavala al seu canal de YouTube, així com els extractes que han fet els de The Mars Volta Italia. Hi han més detalls sucosos sobre el nou disc però també sobre l’opinió del vocalista envers altres estils de música. Per exemple, avorreix el metall i és un fan de Julee Cruise.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s