Life During Wartime (Todd Solondz, 2009)

Life During Wartime és, de moment, l’última pel·lícula de Todd Solondz, cineasta expert en el retrat de personatges marginals que són rebutjats pels estàndards d’una societat nord-americana aparentment feliç i perfecta. Es tracta de la continuació de la seva pel·lícula més aclamada, Happiness (1998), una obra cabdal en l’exploració d’invidivus d’embolcall bonic però d’interior demacrat. Life During Wartime reprèn els mateixos personatges contextualitzats deu anys després. Amb diferents actors però repetint banda sonora, títols de crèdit i certes estructures en algunes seqüències.

Aquesta successora no és una pel·lícula tan colpidora ni crearà escola com ho va fer la seva obra mare, però resulta força interessant ja que reflexiona sobre la necessitat de perdonar i oblidar. Qualsevol personatge de Happiness vol oblidar, alguns necessiten ser perdonats i d’altres intenten canviar. Tots volen passar pàgina, renovar aires, però deu anys després del que els va succeir no poden evitar veure’s condemnats a seguir sent ells mateixos o seguir pagant pel que van fer.

La gran virtut de Life During Wartime és la seva poca pretenciositat tot i ser una espècie de segona part d’una de les obres més rellevants del cinema independent nord-americà de la dècada dels noranta. Tinc la sensació que Solondz no ha pretès en cap moment fer una altra gran obra, sinó una pel·lícula més aviat senzilla per reflexionar sobre la feina que fa el temps en les persones, a vegades tan notori però de vegades insuficient.

Si heu vist Happiness no tingueu por i mireu-vos Life During Wartime, ja que és digna i no malmet l’original, cosa que ja és molt en el món de les segones parts. Si per contra encara no heu vist Happiness, a banda de pagar penitència per tan gran pecat, podeu veure Life During Wartime sense massa problema.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s